3.000 persones visiten els Pastorets de Calaf de 2015-2016

Notícies

3.000 persones visiten els Pastorets de Calaf de 2015-2016

El 90è aniversari tanca amb una nova banda sonora i uns consolidats Lluquet i Rovelló

Unes 3.000 persones han vist els Pastorets de Calaf en els sis dies de representacions de la temporada 2015-2016. Quan es cumpleix el 90è aniversari d’aquesta obra, el Rovelló, el Lluquet i Satanàs han omplert el Casal de Calaf en moltes de les seves actuacions. El passat 31 de gener, pastors, dimonis i els altres personatges van dir adéu a una temporada molt especial per l’efemèride. Una actuació que va comptar amb la presència del Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila, i del fill de l’autor de l’obra, Ramon Folch i Camarasa.

Aquells que no han pogut veure l’obra enguany, tenen l’oportunitat de veure el concert de la nova banda sonora dels Pastorets de Calaf dirigit per l’autor de la mateixa, Mn. Valentí Miserachs. L’actuació serà el pròxim 14 de febrer al Casal de Calaf. Així mateix, també es pot adquirir el CD amb la música de l’obra.

Els Pastorets de Calaf compten amb més de 200 actors i tècnics de la vila i rodalies. Enguany, l’obra tenia canvis en la direcció i en els protagonistes. Josep Garriga va agafar el relleu en la direcció de la mà de Neus Quer. De la mateixa manera que per primera vegada Jordi Servitje, alcalde de Veciana, va interpretar el poruc Rovelló. Li donava la rèplica, Eloi Hernàndez, alcalde de Fonollosa, que ja fa 5 anys que dóna vida al Lluquet. Molts actors i actrius de Calaf i rodalies han passat al llarg d’aquests 90 anys pels Pastorets de Calaf.

Precisament amb motiu d’aquest aniversari, el passat 29 de novembre es va representar la sessió “Una mirada enrere”, una mostra de pastorets a càrrec d’antics actors, una ocasió única de reunir sobre l’escenari a personatges històrics del teatre calafí sota la direcció de Neus Quer. Una selecció de 6 quadres representatius que va comptar amb 15 actors veterans. Precisament, el 29 de novembre va ser l’inici de la commemoració de l’aniversari 1925-2015.
L’escenari ha quedat buit de decorats de la masia, l’infern o el portal de Betlem fins a la temporada vinent 2016-2017, en què seran 91 els anys que l’obra de Folch i Torres s’haurà representat a Calaf. Queden molts dies perquè els responsables preparin les novetats, com efectes o decorats, per la següent temporada amb l’objectiu de sorprendre els visitants.

Text: Meritxell Soria
Fotos: Manuel Ocón -Els Pastorets de Calaf

Comentaris a info@agoraaltasegarra.cat

pastorets_calaf

pastorets_calaf2

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *