Rajoy i les seves promeses

Notícies

Rajoy i les seves promeses

Fa uns dies vaig rebre una carta, junt amb les paperetes electorals, com potser molts altres ciutadans de més de 18 anys, a on el Sr. Mariano Rajoy, candidat a les eleccions generals del 20 de desembre, diu algunes mentides i també…sí, algunes veritats. Veiem:
(Vull estalviar-vos per què he rebut, junt amb les paperetes, un full escrit per les dues cares només del Partido Popular i no de cap altre formacion política que es presenta a aquests comicis.)
El títol: “ESPAÑA EN SERIO”. Qui es pren avui seriosament un país endeutat, amb el 22% d’aturats, amb la joventut desesperada per trobar una feina o que ha hagut d’emigrar a l’estranger per tenir un treball digne, un país amb fortes retallades d’ensenyament i sanitat? Bé, continuem
“Estimada amiga, estimado amigo”. Ni sóc un estimat seu i menys un amic. Algú podria dir que aquestes són formulacions clàssiques en una carta d’aquesta naturalesa, però com que segurament ha sigut escrita pels seus ajudants i està mili mètricament concebuda, hem de pensar que només hi ha ganes de fer la pilota al votant.
“Però cregui’m que quan li asseguro que mantenir el creixement i la creació de llocs de treball és l’única forma de seguir augmentant les pensions…”, comenta el Sr. Rajoy. Bé, si apujar €1,36 al mes als que cobren una mica més de 600 euros de pensió mínima és millorar la jubilació, estem d’acord.
La cosa es posa més interessant quan Rajoy parla d’abaixar els impostos. “La bona salut econòmica del nostre país és clau per coses tan importants com abaixar els impostos”. Haurem de recordar al Sr. Rajoy que la càrrega impositiva actual està aproximadament al nivell que la va deixar el seu antecessor, Sr. Rodríguez Zapatero. Ja ho va prometre a la campanya electoral de novembre de 2011, i ara ha tornat a prometre alleugerar el pes dels impostos. Però la seva credibilitat en aquest camp no gaudeix de bona salut.
Ara toca Catalunya: Com no podia ser d’una altra manera, també vull citar la deriva secessionista en la qual alguns pretenen submergir a Catalunya. I vull assegurar-li que Espanya seguirà unida.
Veiem la semàntica de la paraula “deriva”. El Diccionari Català diu:
1. Desviació respecte al curs o al comportament normal d’un fenomen, procés o instrument.
2. Anar a la deriva, anar sense govern, sense aconseguir resultats positius. Aquesta empresa va a la deriva.
Aquí cadascú pot triar l’opció que li convingui més per Catalunya, si li donem la raó al Sr. Rajoy. La segona té, com a mínim, un punt curiós quan escriu “sense govern”. Què sabran els diccionaris.
Però no cal preocupar-se, perquè el cap del Partido Popular ens promet que “Catalunya és molt important per la resta d’Espanya i Europa...els hi asseguro que dedicaré tot el meu esforç, la meva experiència i el nostre impuls per canalitzar aquest problema”. No estic segur si això és una promesa o una amenaça, venint d’on ve.
La traca final i el moment de posar-se les medalles: Després d’admetre que la corrupció és el tema més difícil i que “ens vàrem equivocar”, en cas que no ho sabeu, el Sr. Rajoy ens recorda que ha impulsat “més de 70 mesures perquè aquests casos que ens repugnen no tornin a produir-se”. Ara sí que estem salvats.
Si no ha quedat clar que “España va bien”, el candidat popular a la presidència del govern espanyol afirma: “Ara som el país que més creix i més ocupació crea a Europa. En els últims dos anys hem creat un milió de llocs de treball i li proposo seguir per crear-ne mig milió cada any”. Sí senyor, a tota marxa i això no hi ha qui ho pari. Apa...Estimada amiga, Estimado amigo.

Text: Ramon Santaulària

Comentaris a: info@agoraaltasegarra.cat

espanaserio2

espanaserio1

 

 

espanaserio

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *