Calaf sense pressupost aprovat pel 2016

Notícies

Calaf sense pressupost aprovat pel 2016

L’oposició frena la seva aprovació pel sou dels regidors i la gestió de l’aigua

Calaf haurà de funcionar, de moment, amb un pressupost prorrogat, després que en la sessió plenària de novembre la proposta de l’equip de govern rebés els vots en contra tant del Grup d’Independents de Calaf (GIC) com de Convergència i Unió (CiU), de manera que la votació va quedar amb 6 vots en contra i 5 vots a favor.

L’oposició es va mostrar contrària a diferents punts com el sou dels regidors o la gestió de l’aigua. En el cas concret de CiU van oposar-se pels “nombrosos dubtes que ens ha generat la seva confecció i que malauradament no se’ns han aclarit en el torn de preguntes i rèpliques del punt”. En aquest sentit, els convergents van mostrar la seva preocupació per la inclusió de pagaments al Govern Central i per la venda de l’abocador per un quantitat indeterminada. Mentre que el GIC considera el pressupost “ofensiu, inacceptable i se’n fot a la cara del calafins”.

GIC també critica que el pressupost no destina cap partida a actuacions que generin ocupació o millorin els serveis socials de Calaf i “perpetua una despesa de personal que suposa el 40% del total del pressupost”.
Per la seva part, l’Ajuntament, liderat per Jordi Badia, va presentar un pressupost de més de 4,2 milions d’euros que en paraules de la regidora de l’Àrea econòmica, Montserrat Mases, “aposta per congelar els ingressos dels impostos, rebaixar les despeses corrents, apostar per la reactivació econòmica i donar suport als plans d’ajuts a les famílies”.

El pressupost també contempla una partida per als horts urbans, que tindran una triple vessant: de lloguer, social i educativa. Així mateix, s’ha previst una dotació econòmica per al retorn de més de 260.000 euros al Ministeri de Foment, si finalment les al•legacions no prosperen i s’ha de fer efectiu el pagament per manca d’unes certificacions, el 2012, en l’obra del castell. Mases va exposar la seva intenció de reduir la càrrega fiscal i va demanar “confiança” als partits opositors en els comptes.

Text: Meritxell Soria

Us convidem a fer comentaris a:

info@agoraaltasegarra.cat

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *