Cent mil tendes buides a La Meca i els refugiats islàmics dormen al carrer

Notícies

Cent mil tendes buides a La Meca i els refugiats islàmics dormen al carrer

La setmana passada 1.075 persones, més que les 717 que han admès les autoritats saudites, segons les últimes notícies, van morir en una allau a la població de Mina, uns 10 kilòmetres del centre mundial de peregrinació islàmica de La Meca. Cada any milers de peregrins viuen durant uns dies a Mina per poder complir com creients amb el precepte d’anar una vegada a la vida a aquest centre religiós.
La resta de l’any, les 100.000 tendes de campanya disposades en carrers molt ben ordenats es queden buides a l’espera de la peregrinació de l’any següent.
Aquesta situació es repeteix enguany mentre la crisi dels refugiats de països, sobretot islàmics, han de dormir al carrer de varius països europeus i en mig de picabaralles entre els governs de la Unió Europea i Bruxel•les per repartir les masses de refugiats de Síria, Sudan, Afganistan, de l’Àfrica subsahariana i altres parts del món en desenvolupament.
Mentre aquests migrants, en gran part musulmans, volten sense rumb per Europa, Aràbia Saudita no ha acceptat ni un sol d’aquests fugitius, no obstant les 100.000 tendes buides de Mina, equipades amb aire condicionat i totes les comoditats modernes, que poden acollir un total de tres milions de persones.
Les tendes, que mesuren 8×8 metres, van ser construïdes amb caràcter permanent pel govern saudita als ans noranta del segle passat i la seva qualitat ignífuga va ser millorada, després d’un terrible foc l’any 1997.
Altres països rics del Golfo, com Catar i Kuwait, també s’han negat a acceptar cap del 4 milions de migrants generats per la guerra civil a Síria i els conflictes bèl•lics a altres llocs del món.
Un contrast ben alliçonador, per contrast, és el cas del Líban, que ha acollit 1,3 milions de refugiats o l’equivalent a la quarta a part de la seva població. Si bé Riad ha deixat entrar mig milió de refugiats siris, no els deixa que siguin categoritzats com tals. Alguns d’ells són treballadors il•legals que viuen en condicions molt precàries.
Com una trista ironia, Aràbia Saudita ha ofert finançar la construcció de 200 mesquites pels 500.000 refugiats que estan prevists que arribin a Alemanya aquest any, una estranya compensació per la manca de solidaritat de Riad amb els germans creients.

Text: Ramon Santaulària

Fotos: Akram S. Abahre

 

tent2tent

tent1

tents4

 

 

  • Deixa un comentari

    L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *