Els espais de la tercera edició

2018 , Festivals Alta Segarra

Els espais de la tercera edició

De nou, en aquesta tercera edició, els concerts tenen lloc a Santa Maria del Priorat (Castellfollit de Riubregós), Pareres (Veciana) i Les Eres d’en Tardà (Calaf). I és que una de les característiques principals d’aquest festival estiuenc és que els concerts tenen lloc en diferents espais emblemàtics o històrics de l’Alta Segarra.

En cada edició s’alternen aquests espais amb la voluntat que diferents indrets dels pobles del territori puguin, mitjançant la cultura i la música, donar-se a conèixer i prendre valor entre nous visitants. És un element més de cohesió de la prestesa comarca de l’Alta Segarra que reforça els vincles entre els pobles i el treball en xarxa entre les associacions del territori.

Santa Maria del Priorat a Castellfollit de Riubregós
CASTELLFOLLIT DE RIUBREGÓS
SANTA MARIA DEL PRIORAT

Església romànica que, annexa, compta amb una edificació de l’estil de casa pairal que es va construir com a vivenda monacal i el cementiri de Castellfollit de Riubregós. Es tracta d’un edifici d’una sola nau, amb planta de creu llatina i un absis quadrangular. Als dos braços del transsepte hi havia dos absis semicirculars que van ser substituïts per una capella gòtica al braç nord i una sagristia al braç sud.

➡️ Com arribar-hi

 

 

VECIANA
PARERES (Exterior del Casal La Salle)

A l’antiga finca de Pareres del Pla, els germans de les escoles cristianes de la Salle van construir, a mitjan segle XX, un singular edifici on hi van tenir un noviciat. Es tracta d’un indret tranquil i agradable, a 650 m per sobre del nivell del mar, ideal per passar uns dies de descans i/o realitzar activitats a la natura ja que està envoltat de camps i boscos.

➡️ Com arribar-hi

 

 

 

 

CALAF
LES ERES D’EN TARDÀ

Des de les Eres d’en Tardà les vistes a Calaf són privilegiades. Amb un cop d’ull es divisen el campanar, que té una alçada de 56,60m i el castell, construït fa gairebé un miler d’anys, al voltant del 1015. Es tracta d’una fortificació que s’alça fins als 714 metres, amb murs que arriben als 10 metres de longitud i 3 metres de gruix, números que denoten que és un castell notable.

➡️ Com arribar-hi 

Tags:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *