Primera fira de productes i serveis ecològics a Calaf

Notícies

Primera fira de productes i serveis ecològics a Calaf

Èxit de participació en el certamen que ha comptat amb estands, conferències i activitats paral·leles relacionades amb la sostenibilitat ambiental, social i econòmica

Productors locals, de la comarca i de tot Catalunya van compartir l’espai i la passió per l’ecologia el passat 10 d’abril a la primera EcoFira de Calaf. Una mostra que va comptar amb gran èxit de visitants que durant tot el dia van recórrer els 65 estands del certamen dedicats a productes i serveis ecològics. La jornada va començar al matí amb la recepció oficial de les autoritats a l’edifici consistorial, entre les quals hi havia diferents alcaldes i regidors de municipis veïns i el diputat de Comerç de la Diputació de Barcelona, Isaac Albert, que va signar el Llibre d’Honor de l’Ajuntament. Seguidament, la delegació va fer oficial l’obertura de la mostra amb una passejada que va servir perquè poguessin visitar tota la mostra.
Diferents sectors com la gastronomia, les energies renovables, la bioconstrucció, la salut ambiental i altres propostes vinculades a l’ecologia i el medi ambient van estar presents a la fira que va tenir lloc al Raval de Sant Jaume des de les 10.00 fins les 20.00 hores. Estands de calefacció ecològica, assessorament mediambiental, sorrejats eco o d’aigua de mar van sorprendre els assistents, que van veure en persones demostracions dels productes i, fins i tot, van poder gaudir de massatges o plats ecològics durant la seva visita. A més, tots aquells que ho van voler van ser obsequiats amb una planta d’hort ecològic, una tomaquera, pebrotera o alberginera.
La proposta, organitzada per l’Ajuntament de Calaf amb el suport de la Generalitat i la Diputació de Barcelona, es va convertir en un aparador i en el punt de trobada de persones i professionals que, des d’àmbits diversos, treballen per a la sostenibilitat ambiental, social i econòmica del país.
Els espais amb més atracció van ser l’estand de l’obsequi amb la planta d’hort ecològic, la zona de demostracions d’escultures de fusta amb motoserra a la plaça dels arbres i l’Espai EcoGastronòmic, una zona condicionada amb taules i cadires al mig de la mostra, on es va degustar menjar i beure productes ecològics i naturals.
Els més petits també van comptar amb espais pensats per ells i per fer-los entendre la importància de la sostenibilitat. Un inflable dedicat al reciclatge, una atracció ecològica en forma de vaixell i dos espectacles, “Passavolant. Reciclant…” de la companyia Tot Circ, i l’actuació didàctica sobre el bosc i el medi ambient de la companyia Acariciando el Aire, “L’arbre centenari”. També es van poder embrutar les mans en els tallers d’ecocuina per a la canalla.
L’objectiu és convertir el certamen en el punt de trobada de persones i professionals que, des d’àmbits diversos, treballen per a la sostenibilitat ambiental, social i econòmica del país. A part dels expositors, la fira va comptar amb activitats paral·leles. En total, 12 conferències dedicades al món de l’ecologia i el medi ambient entre les quals va destacar la de Francesc Mauri que va atraure una multitud. El meteoròleg va parlar del canvi climàtic i va donar diferents consells de fàcil aplicació en el nostre entorn per poder-hi contribuir positivament. Una altra de les xerrades estrella va ser la d’Astrid van Ginkel, farmacèutica especialitzada en la consultoria i l’assessorament en productes naturals i medicinals, que va compartir la seva expertesa en les herbes de marge i en l’aplicació que poden tenir, sigui com a aliment o com a plantes medicinals.

Autora: Meritxell Soria

Comentaris a info@agoraaltasegarra.cat

Calaf, abril de 2016

 

ecofira_Calaf_Elmurri (1)

ecofira_Calaf_Elmurri (2)

ecofira_Calaf_Elmurri (3)ecofira_Calaf_Elmurri (4)

ecofira_Calaf_Elmurri (5)ecofira_Calaf_Elmurri (7)ecofira_Calaf_Elmurri (8)ecofira_Calaf_Elmurri (9)ecofira_Calaf_Elmurri (10)ecofira_Calaf_Elmurri (11)ecofira_Calaf_Elmurri (13)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *